donderdag 9 mei 2013

levenswijsheid - Ki


Ki laten stromen
Ki is de onzichtbare levensenergie die door ons heen stroomt. Hoe krachtiger de Ki-stroom is, des te sterker en energieker je bent. Zo groei je als mens.
Maar als de actieve Ki-stroom blokkeert ontstaan er problemen. De Ki blokkeert en je lichaam verzuurt langzaam. Het beste kan ik dit uitleggen met behulp van de volgende metafoor: Water dat langdurig in een afgesloten plastic bakje zit wordt brak en gaat stinken. Dat is voor iedereen waar te nemen. Het water stroomt niet meer en staat niet in verbinding met de omgeving. Daarom wordt het water brak en gaat het stinken.
De mens bestaat rond zijn dertigste voor meer dan 70% uit water. Een optimaal contact met de omgeving is belangrijk. Niet voor niets moet Ki stromen om jou vitaal te houden. Wat gebeurt er als jouw Ki-stroom blokkeert en niet meer vrij stroomt? Dit leidt tot verzuring, lusteloosheid en vermoeidheid.
Een langdurig geblokkeerde Ki-stroom kan zelfs leiden tot ziekte, depressie en een burn-out. Het is dus van het allergrootste belang voor je vitaliteit, kracht en gezondheid dat er een actieve Ki-stroom in jou aanwezig is.
Voel de Ki door je lichaam stromen als het bruisende water van de oceaan.

Uit het boek "Ki" van Hans Peter Roel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten