donderdag 15 maart 2012

levenswijsheid

Het licht is gekomen. Jij bent geheeld en jij kunt helen. Het licht is ge­komen. Jij bent verlost en jij kunt verlossen. Jij bent in vrede en je brengt vrede mee waar je ook gaat. Duisternis, onrust en dood zijn verdwenen. Het licht is gekomen.

Vandaag vieren we het gelukkige einde van jouw lange droom van rampspoed. Er zijn nu geen duistere dromen meer. Het licht is gekomen. Vandaag breekt de tijd aan van licht voor jou en iedereen. Het is een nieuw tijdperk, waarin een nieuwe wereld is geboren. De oude is heengegaan zonder er een spoor op achter te laten. Vandaag zien we een andere we­reld, want het licht is gekomen.

Onze oefeningen voor vandaag zullen gelukkige oefeningen zijn, waarin we dankzeggen voor het voorbijgaan van het oude en het aanbreken van het nieuwe. Geen schaduwen uit het verleden blijven er over om ons zicht te verduisteren en de wereld te verbergen die vergeving ons biedt. Vandaag zullen we de nieuwe wereld accepteren als wat we willen zien. Ons zal worden gegeven wat we verlangen. We willen het licht zien: het licht is gekomen.

Onze langere oefenperioden zullen worden toegewijd aan het kijken naar de wereld die onze vergeving ons toont. Dit is wat we willen zien en dit al­leen. Ons enkelvoudig doeleinde maakt ons doel onvermijdelijk. Van­daag verrijst de werkelijke wereld in vreugde voor ons, om eindelijk gezien te worden. Zicht is ons gegeven, nu het licht is gekomen.

We willen vandaag niet de schaduw van het ego op de wereld zien. We zien het licht en daarin zien we de reflectie van de He­mel over de wereld liggen. Begin de oefenperiode door jezelf het blijde nieuws van jouw bevrijding te vertellen:

Het licht is gekomen. Ik heb de wereld vergeven.

Sta vandaag niet bij het verleden stil. Houd een volledig open geest, gezuiverd van alle voorbije ideeën en verschoond van elk concept dat jij hebt gemaakt. Jij hebt de wereld vergeven vandaag. Je kunt haar nu bekijken alsof je haar nooit eerder hebt gezien. Je weet nog niet hoe ze eruit ziet. Jij wacht louter tot ze jou wordt getoond. Herhaal, terwijl je wacht, ver­scheidene keren langzaam en met volledig geduld:

Het licht is gekomen. Ik heb de wereld vergeven.

Besef dat jouw vergeving jou aanspraak op visie geeft. Begrijp dat de Hei­lige Geest nooit verzuimt het geschenk van zicht te schenken aan wie ver­geeft. Geloof dat Hij je nu niet zal falen. Jij hebt de wereld ver­geven. Hij zal bij jou zijn terwijl jij waakt en wacht. Hij zal jou tonen wat wa­re visie ziet. Het is Zijn Wil en jij hebt je met Hem verenigt. Wacht geduldig op Hem. Hij zal er zijn. Het licht is gekomen. Jij hebt de wereld vergeven.

Zeg Hem dat jij weet dat je niet kunt falen omdat je op Hem vertrouwt. Vertel jezelf dat je in zekerheid wacht om de wereld te aanschouwen die Hij jou heeft beloofd. Van nu af aan zul je anders zien. Vandaag is het licht gekomen. En jij zult de wereld zien die jou was beloofd sinds tijd begon en waarin het eind van de tijd verzekerd is.

Ook de korte oefenperioden zullen vreugdevolle herinneringen aan jouw bevrijding zijn. Herinner jezelf er elk kwartier of zo aan dat vandaag een tijd is voor speciale viering. Zeg dank voor barmhartigheid en de Liefde van God. Verheug je in het vermogen van vergeving om jouw zicht volledig te helen. Wees ervan overtuigd dat er op deze dag een nieuw begin is. Zonder de duisternis van het verleden op jouw ogen kun jij niet falen van­daag. En wat je ziet zal zo welkom zijn dat je deze dag blijmoedig eeuwig zal uitbreiden. Zeg dan:

Het licht is gekomen. Ik heb de wereld vergeven.

Mocht je in verzoeking raken, zeg dan tegen eenieder die jou terug in de duisternis lijkt te trekken:

Het licht is gekomen. Ik heb jou vergeven.

We wijden deze dag aan de sereniteit waarin God wilt dat jij bent. Houdt het in jouw bewustzijn van jouzelf en zie het overal vandaag, als we het begin van jouw visie vieren en de aanblik van de werkelijke wereld, die is gekomen om de onvergeven wereld te vervangen waarvan jij dacht dat die echt was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten