vrijdag 17 februari 2012

levenswijsheid

Er valt niets te vrezen.
Het idee voor vandaag stelt eenvoudigweg een feit vast. Het is geen feit voor wie in illusies gelooft, maar illusies zijn geen feiten. In waarheid valt er niets te vrezen. Dit is heel makkelijk in te zien. Maar het is heel moeilijk in te zien voor wie wil dat illusies waar zijn.
De oefenperioden van vandaag zullen heel kort, heel eenvoudig en heel frequent zijn. Herhaal het idee gewoon zo vaak mogelijk. Je kunt het met je ogen open op elk moment en in iedere situatie gebruiken. Het wordt echter sterk aangeraden dat je, wanneer dit mogelijk is, ongeveer een minuut neemt om je ogen te sluiten en het idee verscheidene keren langzaam bij jezelf te herhalen. Het is bijzonder belangrijk dat je het idee onmiddellijk gebruikt, mocht iets jouw gemoedsrust verstoren.
De aanwezigheid van angst is een onmiskenbaar teken dat je op je eƬgen kracht vertrouwt. Het besef dat er niets te vrezen valt, toont dat jij je ergens in je geest, hoewel niet per se op een plaats die je nu al herkent, God herinnerd hebt en je Zijn kracht de plaats van jouw zwakheid hebt laten innemen. Zodra je bereid bent dit te doen, valt er inderdaad niets te vrezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten