vrijdag 16 september 2011

Hier en NU

Het hier-en-nu staat centraal in elke meditatieoefening. Waarom eigenlijk?

-Het verleden is een herinnering en de toekomst verbeelding. In het heden ervaar je wat daadwerkelijk gebeurt.
- De mooiste momenten van je leven; momenten waarin je opgaat in je hobby’s of favoriete activiteiten, of momenten dat je in de flow-staat verkeert, zijn bijna altijd hier-en-nu-ervaringen.
- In het hier-en-nu ervaar je minder stress. Het leven zelf is vaak minder ongemakkelijk of stressvol dan onze gedachten over het leven.
- Wanneer de geest tot rust komt, opent dit de ruimte om het wonder, goedheid en de schoonheid van het alledaagse te kunnen ervaren.
- Wanneer we niet meer in conflict maar juist wel ‘insync’ zijn met dat wat is ervaren we intrinsieke gevoelens van harmonie, welzijn, geluk en innerlijke rust. Daarom voelen hier-en-nu-ervaringen zo goed!
- Wanneer je met je aandacht in het hier-en-nu aanwezig bent, presteer je beter doordat je aandacht meer geconcentreerd is, je minder door stress en mentale afleidingen wordt gehinderd en je meer en effectiever informatie opneemt. Je waarneming wordt ook directer, sensitiever en ongekleurder.
- Het hier-en-nu en de beleving van spiritualiteit gaan samen doordat in hier-en-nu-momenten het gevoel van afgescheidenheid afneemt en gevoel van verbondenheid met het leven en je omgeving toeneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten